Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی اظهارنظری با بیان اینکه گسترش مناطق آزاد بستر رانت‌خواری را گسترش می‌دهد، گفت: پس از پیشنهاد افزایش ۱۳ منطقه ویژه و آزاد از سوی دولت در قالب یک لایحه، کمیسیون اقتصادی تعداد این مناطق را در مجلس نهم به ۱۰۱ منطقه رساند که از افزایش این چنینی تعداد مناطق آزاد و ویژه احساس شرم می‌کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افزایش این چنینی تعداد مناطق آزاد و ویژه به معنای آن است که قوانین حاکم بر سرزمین اصلی کشورمان را مضر و مغایر با افزایش تولید و صادرات می‌دانیم. اگر قرار باشد برای اکثر نقاط کشور منطقه آزاد و ویژه تأسیس کنیم، نیاز به بازنگری در قوانین مالیاتی، گمرکی و حوزه اشتغال داریم.

توکلی که در گفت‌گو با برنامه رهیافت رادیو اقتصاد سخن می‌گفت، با اشاره به کارنامه ناموفق مناطق آزاد قبلی در کشور گفت: هدف از تأسیس مناطق آزاد فعلی تبدیل شدن این مناطق به سکوی صادرات بوده است؛ وقتی مناطق فعلی به این اهداف دست پیدا نکردند، عقل حکم می‌کند سیاست گسترش مناطق آزاد و ویژه را با ایجاد مناطق جدید تکرار نکنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از کیفیت ارائه لایحه دولت مبنی ‌بر گسترش مناطق آزاد و ویژه گفت: حتی یک برگ گزارش کارشناسی همراه با لایحه پیشنهادی دولت برای گسترش مناطق آزاد و ویژه وجود ندارد. اجرای چنین سیاست‌های عجولانه‌ای هم از سوی دولت و هم از سوی مجلس برای مردم و اقتصاد کشور هزینه به همراه خواهد داشت.

این نماینده سابق مجلس در ادامه با اشاره به شکل‌گیری رانت اطلاعاتی در مناطق آزاد تصریح کرد: وقتی خبر از تأسیس منطقه آزاد در گوشه‌ای از کشور می‌پیچد، قیمت زمین چندین برابر می‌شود. کسانی که با رانت اطلاعاتی از تأسیس این مناطق مطلع هستند، با خرید قبلی اراضی این مناطق به قیمت‌های نازل، به سودهای هنگفت دست می‌یابند. البته شخص خاصی را متهم نمی‌کنم ولی بعید نیست دلیل این قبیل تصمیمات عجولانه نیز چنین نفع شخصی یا گروهی باشد.

توکلی با اشاره به زمزمه‌های تأسیس منطقه آزاد در بندر جاسک گفت: خبرهایی مبنی‎‌بر خرید بخشی از اراضی بندر جاسک از سوی پسر یکی از مدیران دولتی به دست ما رسید. به محض اطلاع از این موضوع صراحتاً اعلام کردم، اگر چنین سرمایه‌گذاری از سوی پسر این مقام مسئول صورت بگیرد، نسبت به آن شفاف‌سازی خواهم کرد.

وی افزود: این مقام مسئول با من تماس گرفت و خرید زمین در بندر جاسک را به دلیل تأسیس آزمایشگاه خاک عنوان کرد که البته خرید ۳۰۰ هکتار زمین با چنین کاربری هم‌خوانی نداشت.

توکلی با تأیید مشکلات تولیدی و اشتغال در سرزمین اصلی گفت: اگر چنین مفروضاتی بر فضای اقتصادی کشور حاکم است و واردات جای صادرات را گرفته، چرا باید علاوه بر ادامه‌دادن این روند، با افزایش پهنه مناطق آزاد و ویژه موجب تشدید این نابسامانی‌های اقتصادی شویم؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عدم شفافیت در مناطق آزاد و وجود درب‌های متعدد ورود و خروجی در مناطق آزاد که گمرک صرفاً در یکی از این درب‌ها مستقر است، حکایت از شکل‌گیری فساد و سوءاستفاده از مشوق‌های مقرراتی دارد.

توکلی در پایان با فرض تصویب مجدد لایحه و طرح مربوط به گسترش مناطق آزاد و ویژه گفت: موضع مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان نسبت به گسترش این مناطق پیشتر نیز اعلام شده است. در مناطق آزاد باید بنا بر صادرات باشد؛ لذا با رویکرد فعلی اداره مناطق آزاد، هم شورای نگهبان و هم مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالف گسترش این مناطق هستند.

منبع: الف

کلیدواژه: گسترش مناطق آزاد و ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیماری تلاسمی جزو پنج بیماری بود که پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج از حمایت برخوردار بودند، پس از ایجاد صندوق، میزان حمایت از بیماران تالاسمی افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بیمه سلامت ایران، محمد اسماعیل کاملی در نشست خبری «روز بیماران خاص و صعب‌العلاج» که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: پیش از ایجاد صندوق بیماران نادر و صعب‌العلاج فقط پنج بیماری تحت پوشش حمایتی قرار داشتند.

وی با بیان اینکه در آستانه روز جهانی تالاسمی قرار داریم، افزود: بیماری تلاسمی جزو پنج بیماری بود که پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب العلاج از حمایت برخوردار بودند، پس از ایجاد صندوق، میزان حمایت از بیماران تالاسمی افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در تشریح بسته‌های حمایتی از بیماران تالاسمی گفت: خدمات سنجش استخوان، ۲۶ خدمات آزمایشگاهی، خدمات توانبخشی با چهار کد، خدمات ویزیت در هشت گروه تخصصی و خدمات دندانپزشکی برای بیماران تالاسمی انجام می‌شود.

کاملی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تأمین داروی خارجی برای بیماران تالاسمی ادامه داد: سازمان غذا و دارو در خصوص سیاست‌های دارویی تصمیم می‌گیرد، بر اساس سیاست‌های ابلاغی اگر یک دارویی در کشور تولید شود، امکان تجویز داروی خارجی وجود ندارد.

وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ایران، بیماران خاص و صعب‌العلاج را در کانون توجه قرار داده است؛ به نحوی که اگر یک بیماری به داروی برند خارجی نیاز داشته باشد از حمایت سازمان بیمه سلامت برخوردار می‌شود.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران درباره وضعیت پوشش بیمه‌ای پانسمان‌های نوین زخم پای دیابتی با توجه به تاکید بیمه سلامت بر بیماری دیابت اضافه کرد: متخصصان حوزه‌های مختلف مانند ارتوپدی، متخصصان جراحی و متخصصان داخلی بر این باور هستند که پانسمان‌های نوین چندان مؤثر نیستد و تبلیغات بسیاری در این حوزه صورت گرفته است.

کاملی ادامه داد: بر اساس سیاست‌های اتخاذ شده، پانسمان‌های نوین تحت پوشش بیمه‌های پایه نیستند و یک ترکیب جدید به حساب می‌آیند، پانسمان‌های نوین بر اساس سیاست‌های ابلاغی تحت پوشش بیمه نیستند و در صورت ابلاغ سیاست‌ها تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

کد خبر 751152

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند