Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:در پی مصاحبه احمد توکلی با خبرگزاری فارس که طی آن ادعاهایی علیه لاریجانی مطرح شده بود، روابط عمومی مجلس به این ادعاها پاسخ داده است.
به گزارش خرداد، در پاسخ  اداره کل فرهنگی و روابط عمومی مجلس آمده است: احمد توکلی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در  تاریخ ۹۹/۲/۶ در گفت وگو با خبرگزاری فارس در مصاحبه ای با "عنوان پشت پرده اصرار مجدد برای ایجاد مناطق آزاد" مطالبی  را درباره نحوه بررسی لوایح مناطق آزاد در مجلس نهم و دیدگاه ریاست محترم مجلس در این خصوص عنوان کرده است که با واقعیات و فرایندهای طی شده در مجلس شورای اسلامی انطباق ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن کامل نامه بدین شرح است:


از جمله ضعف های سیاست ورزی در کشور ما، جایگزین کردن مرزبندی های سطحی نگرانه و خویشتن بینانه شخصی و گروهی با دیدگاه های کارشناسی است؛ مرزبندی هایی شتابزده و هیجانی که اغلب جولانگاه خاطره سازی های مجعول و نقل قول های کاذب و بی اساس می شود؛ چرا که بیش از ظرفیت های  فکری و نهادی بر حافظه فردی و برداشت شخصی تکیه دارد. آقای احمد توکلی، نماینده محترم ادوار مجلس شورای اسلامی در روزهای گذشته به بیان مطالبی با چاشنی خاطره درباره سرنوشت لایحه مناطق آزاد در مجلس نهم پرداخته اند که از همین سنخ است. از ایشان با توجه به تجربه ای که در سیاست ورزی دارند، انتظار می رفت تا در بیان مطالب خود از احساسات زدگی، کم حافظگی و تحریف واقعیات اجتناب ورزند تا  انتقاداتی که به گسترش مناطق آزاد دارند، به سرنوشت شفافیت و  مبارزه با فساد نگراید و همچون کلید واژه " فساد سیستماتیک" ایشان در رسانه های صهیونیستی و وابسته به سرویس های اطلاعاتی بیگانه نقل نشود.

۱.‌ آقای احمد توکلی ادعا کرده است که آقای لاریجانی، لایحه مناطق آزاد را که در جلسه علنی مجلس رد شده بود، براساس اختیاری که برای خود ایجاد کرد، مجددا به کمیسیون بازگرداند. این ادعا از دو جهت امکان وقوع ندارد. نخست این که مطابق  آیین نامه داخلی مجلس، اصولا  ارجاع طرح یا لایحه به کمیسیون با تصویب مجلس انجام می شود و رییس مجلس جز در مواردی مانند ماده ۱۹۴ آیین نامه داخلی که به اخطار راجع به منافی بودن طرح ها و لوایح مورد بحث با قانون اساسی مربوط می شود،  آن هم پس از نظرخواهی از مجلس امکان ارجاع ندارد. دوم آن که اختیارات رییس مجلس، همان است که در ماده ۲۰ آیین نامه داخلی آمده و افزون بر آن  قابل ایجاد نیست. سوم آن که ارجاع یک لایحه به کمیسیون، فرایندی قانونی است که به بررسی ابعاد  فنی و کارشناسی موضوع  کمک می کند و آقای توکلی نباید با تعابیر خلاف واقع، کمیسیون ها را که بازوان تخصصی مجلسند، تلویحا بایگانی راکد یا حیاط خلوت صحن علنی توصیف کند.

۲. خوب بود آقای احمد توکلی به جای تحریف وقایع مجلس شورای اسلامی و دیدگاه های ریاست آن درباره مناطق آزاد، نگاهی به مشروح مذاکرات صحن در هنگام وصول این  لایحه می انداخت.

زیرا اولا آمارهایی که آقای توکلی از تعداد مناطق آزاد داده اند، کاملا اشتباه است و انطباقی با واقعیت ندارد.

ثانیا در هیچ یک از دو مرتبه ای که که لایحه اصلاحی و لایحه جدید  مناطق آزاد در تاریخ های ۹۴/۹/۲۹ و ۹۴/۱۱/۵ رد شد،  به کمیسیون ارجاع نگردید، بلکه مستقیما بایگانی شد. برای بررسی دقیق  موضوع، با استناد به مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی، یادآوری می شود که در دوره نهم، مجموعا شش فقره لایحه راجع به ایجاد مناطق آزاد تجاری-صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی از سوی دولت اعلام وصول شد.

 از این شش لایحه، تنها سه مورد به صحن مجلس رسید. یکی از این لوایح، لایحه الحاق جزیره هرمز به منطقه آزاد قشم بود که پس از تصویب کلیات در تاریخ  ۹۳/۴/۱۸ برای شور دوم به کمیسیون ارجاع  شد و اساسا فرصت بررسی گزارش شور دوم آن به مجلس نهم  نرسید.

لایحه دیگر در تاریخ ۹۴/۹/۱۷ تحت عنوان  ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی مهران و اردبیل به صحن مجلس آمد که  با اخطار اصل ۷۵ قانون اساسی، مذاکرات مربوط به تصویب کلیات آن متوقف شد. این  اخطار، توسط ریاست محترم مجلس وارد تشخیص داده شده و پس از رای موافق نمایندگان به اخطار مزبور، موضوع قبل از تصویب کلیات مطابق ماده ۱۹۴ آیین نامه داخلی به کمیسیون ارجاع شد تا  با لحاظ لوایح دیگر بررسی شود.

 متعاقبا کمیسیون گزارش اصلاحی خود با تجمیع همه لوایح دولت را به صحن مجلس تقدیم کرد که نهایتا کلیات این لایحه در ۹۴/۹/۲۹رد و لایحه بایگانی شد.

همچنین‌در تاریخ ۹۴/۹/۳۰ لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری-صنعتی سیستان و بانه و مریوان اعلام وصول شد و کمیسیون ضمن بررسی آن مجددا همه مناطق مذکور در لوایح قبلی را تجمیع کرد که این گزارش هم در تاریخ  ۹۴/۱۱/۵ در صحن رد و بایگانی گردید.

بنابراین همان گونه که ملاحظه می شود در هیچ یک از  دو مرتبه ای که که لایحه اصلاحی و لایحه جدید مناطق آزاد در صحن مجلس رد شد، به کمیسیون ارجاع نگردیده، بلکه مستقیما بایگانی شده است.

۳. شایسته بود اقای احمد توکلی از تحریف دیدگاه رییس محترم مجلس شورای اسلامی اجتناب کرده و پیش از آن مواضع روشن ایشان درباره لوایح مناطق آزاد را که از قضا بارها در رسانه خود ایشان  منعکس شده بود، مرور می کردند؛ آنجا که رییس مجلس گفته بود: «مناطق آزاد کشور دچار سقط جنین شده چراکه با هدف توسعه صادرات ایجاد شد اما در حال حاضر بعد واردات آن قوی شده است. مناطق آزاد ابتدا با قصد سرمایه گذاری برای تقویت اقتصاد برون گرا شکل گرفت و حال آن که این مناطق از هدف اصلی و اولیه خود دور افتاده است، به نحوی که اغلب مناطق آزاد بعد وارداتی به خود یافته و صادرات که هدف اصلی بود، در مناطق آزاد در حاشیه قرار گرفته است. لذا قرار دادن مناطق آزاد در جریان اهداف اصلی خود، نیازمند سختگیری های بیشتر بنا بر قوانین موجود است».

۴. یکی از راه های راستی آزمایی اظهارات اشخاص، ارزیابی سازگاری و نبود تناقض در ادعاهای آنهاست. در اظهارات آقای احمد توکلی، تناقضی بارز به چشم می خورد که صدق گفتار ایشان را با چالش مواجه می کند. ایشان از یک سو مدعی است لوایح مناطق آزاد در اوایل مجلس نهم ارائه شده بود و از سوی دیگر می گوید که چون نزدیک انتخابات بود، آقای لاریجانی گفت نمایندگان می خواهند برای مردم کاری کنند! قدر مسلم این که ابتدای مجلس با زمان انتخابات حدود چهار سال فاصله دارد و می توان حدس زد که اتکا به حافظه و  نقل ناصحیحی که در این بخش  صورت گرفته، در بخش های دیگر اظهارات آقای توکلی نیز موجب تحریف و کج فهمی وقایع باشد.


برچسب ها: احمد توکلی ، لاریجانی

منبع: خرداد

کلیدواژه: احمد توکلی لاریجانی مجلس شورای اسلامی کمیسیون ارجاع آیین نامه داخلی آقای احمد توکلی مناطق آزاد صحن مجلس مجلس نهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند

پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به عنوان مرحله نهایی انتخابی این تیم برای حضور در بازی‌های المپیکی شب گذشته با شناخت نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش مشرق، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور روسیه با برگزاری دیدارهای نهایی ۶ وزن المپیکی در سالن ۱۱ هزار نفری LIVE Arena در نزدیکی مسکو برگزار و نفرات منتخب این تیم برای حضور در المپیک پاریس و جهانی اوزان غیرالمپیکی مشخص شدند. البته در ۴ وزن نیز نفرات برتر مسابقات کشوری باید یک مرحله دیگر رقابت کنند تا ملی‌پوش نهایی مشخص شود.

گادجی‌مراد رشیدوف، زائوربک سیداکوف و آرتور نایفونوف آزادکاران ۶۵، ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم برای حضور در قهرمانی کشور روسیه معاف بودند و باید با نفرات برتر مبارزه کنند. زائور اوگوئف دارنده مدال طلای وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک توکیو نیز امسال در یک وزن بالاتر کشتی گرفت و اول‌ شد تا با نفر اول وزن ۵۷ کیلوگرم رقابت کند.

البته عبدالرشید سعدالله‌یف در حالی در این مسابقات حضور یافت که چند ماه پیش برای حضور در مسابقات کسب سهمیه قاره اروپا در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به دلیل مخالفت کمیته بین‌المللی المپیک حضور نیافت و به نظر می‌رسد او با وجود قهرمانی در روسیه، شانسی برای حضور در پاریس نداشته باشد، مگر آنکه اتفاقات دیگری رخ دهد.

ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد روسیه:

۵۷ کیلوگرم: برنده نبرد زائور اوگوئف و احمد ادریسوف

۶۱ کیلوگرم: بشیر ماگمدوف

۶۵ کیلوگرم: برنده نبرد شامیل ممدوف و گادژی مراد رشیداف

۷۰ کیلوگرم: اینال‌بیک شریف

۷۴ کیلوگرم: برنده مبارزه زائوربک‌ سیداکوف و آنزور زاکویف

۷۹ کیلوگرم: ماگومد ماگومایف

۸۶ کیلوگرم: برنده مبارزه آرتور نایفونوف و ابراهیم کادیف

۹۲ کیلوگرم: آلن باگائف

۹۷ کیلوگرم: عبدالرشید سعدلله‌یف

۱۲۵ کیلوگرم: عبدالله کوربانوف

رده‌بندی انفرادی پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به این شرح است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- احمد ادریسوف ۲- لو پاولوف ۳- موسی مهتیخانوف و رامیز گامزاتوف

۶۱ کیلوگرم: ۱- زائور اوگوئف ۲- بشیر ماگومدوف ۳- آرتم گوبایف و ویکتور یاکولف

۶۵ کیلوگرم: ۱- شمیل ممدوف ۲- عباس‌گادجی ماگومدوف ۳- ژاگیر شاخیف و ابراهیم ابراگیموف

۷۰ کیلوگرم: ۱- اینالبک شریف ۲- قربان شیرایف ۳- ماگومد التمیروف و تورپال علی خاتویف

۷۴ کیلوگرم: ۱- آنزور زاکویف ۲- ماگوما دیبیرگاجیف ۳- کامیل عبدال‌گابوف و امام گانیشوف

۷۹ کیلوگرم: ۱- ماگومد ماگومایف ۲- گاجی مراد علیخمایف ۳- احمد مانیلوف و خالد یاخیف

۸۶ کیلوگرم: ۱- ابراهیم کادیف ۲- مالک شاوایف ۳- احمد عثمان‌اف و محمد طاهر خانیف

۹۲ کیلوگرم: ۱- آلن باگایف ۲- اصحاب سعدلله‌یف ۳- گاجی‌ماگومد ناژمودینوف و کنستانتین پسنیچنیکف

۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعدلله‌یف ۲- علیخان جبرئیلوف ۳- ایگور اووسیانیکوف و بادی سامدان

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- عبدالله کوربانوف ۲- شمیل موسایف ۳- آرتم پوخوفسکی و زلیمخان خیزریف

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند
  • جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد